12 Mayıs 2013 Pazar

BABAMIN MUTFAĞINDAN SEÇMELER

                     ALABALIK FİLETO


FARKINDAYIM RESİM ÇOK AFİLLİ DEĞİL AMA LEZZETİ İNANINKİ ÇOK AFİLLİYDİ.BABAM BİRAZ SABIRSIZ OLDUĞU İÇİN DUR BABA BİRAZ SÜSLEYEYİM SONRA YİYELİM DESEMDE İKNA EDEMEDİM HEMEN SOFRAYA OTURDUK VE BU RESMİ ZOR KURTARDIM.



MALZEMELER (4KİŞİ İÇİN)

4 TANE ALABALIK (BALIKÇINIZA FİLETO OLACAK DİYETEMBİH EDECEKMİŞİZ)
TABİ DİYEMEDİMKİ BABACIM BENİM BİR BALIKÇIM YOK
HALA BALIK KÜLTÜRÜM BİLE TAM OLUŞMADI DİYE)
HER NEYSE KONUYA DÖNEYİM
2YUMURTA
1CAY KAŞIĞI KÖRİ
1ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1ÇAY KAŞIĞI SAFRAN
BİR TATLI KAŞIĞI BAL
KIRMIZI TOZ BİBER
ZEYTİNYAĞ



YAPILIŞI;
ÖNCELİKLE DERİSİ VE KILÇIĞI ÇIKMIŞ ALABALIĞIMIZI YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRÜYORUZ. SONRADA HAVLU KAĞITLARIN ÜZERİNE KURUMASI İÇİN SERİYORUZ.BU SIRADA BABACIĞIM 10KURUŞLUK BALIĞA 3 KURUŞLUK SELPAĞI ESİRGEMEYECEKSİN DEDİ:)
ÜZERİNEDE TUZUMUZU SERPİYORUZ AZ MİKTARDA



DİĞER TARAFDA YUMURTAMIZI ÇIRPIP İÇİNE BAHARATLARI KATIP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ  ÇOK AZICIK ZEYTİNYAĞDA İLAVE EDİYORUZ



SONRASINDA İSE TUZLAYIP KURUMAYA BIRAKTIĞIMIZ BALIKLARIMIZI BU KARIŞIMIN İÇİNDE UYUMAYA BIRAKIYORUZ.BABAMA GÖRE BİR GÜN ÖNCEDEN YAPMAK EN GÜZELİ ÖYLEDE YAPTIK.GENELDE ET YEMEKLERİNDE DE KÖFTE DE OLSUN YADA HER HANGİ BAŞKA BİR KEBAP HEP BİR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLIĞINI YAPAR.BÖYLELİLLE KOYMUŞ OLDUĞUMUZ BAHARATLAR İÇİNE İYİCE İŞLİYOR



 GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BALIKLARIMIZI YATIRDIK KAPALI KABA KOYUP BUZDOLABINA KOYDUK.SABAH ALT ÜST YAPMAM İÇİNDE TEMBİH ETTİ. EEEE EMİR BÜYÜK YERDEN BABAM NE DİYORSA O :)



 SIRA GELDİ BALIĞIMIZI KIZARTMAYA BUNDA DA KANOLA YAĞINI TERCİH ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.BU ARADA ÖNCEKİ YAPIŞINDA BALIKLAR ALTIN SARISI OLMUŞ AMA BU SEFER BİRAZ KOYU RENKLİ OLDULAR.HER HALDE BİR YANDAN BENİMLE KONUŞURKEN YAĞI FAZLA KIZDIRDIK SİZ SİZ OLUN KONUŞMAYA DALMAYIN
        LEZZETİ SORARSANIZ YUMUŞACIK LEZZETLİ PAMUK GİBİ BİR BALIK YEDİM.BABACIĞIM İYİKİ VARSIN VE BEN İYİKİ SENDEN HALA BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUM

5 yorum:

  1. hari bi tarif hele balık severler için..

    YanıtlaSil
  2. Allah uzun ömürler versin sizlere . Nice güzel yemekler yapmayı ve bizimle paylaşmayı nasip etsin:)
    Kesinlikle yapacağım
    Babacığına hürmetler,

    YanıtlaSil
  3. heeeey bunu yapıcem.
    not aldım.
    yaparken buraya bakıp yaparım ki.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Babacığının,senin hepinizin ellerine sağlık ala balıklarda belli lezzetli olduğu bu kadar işlemler görmüş lezzetine lezzet katmışsınız yeme de yanında yat olmuş valla.Sengülüm hiç erkekler,evin halkı beklerlermi dur bir fotoğrafını çekeyim dersin çatal ellerinde gözlerini dikerler hadi hadisene diye diye:))Canımmm sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. İyi günler,
    Sitenizde yemek tarifleri yayınladığınızı gördüm. Size bir teklifimiz olacak. Bizim hamaratanne sitemizde yayınlayacağınız ve size ait olan yemek tarifleriniz için tarifinizin altında kendi blog / websitenizin linkine yer verebiliriz. Böylece ayda 500.000 ziyaretçisi olan sayfamızda sizin blogunuzu bu kişiler görecek ve daha fazla tanıyacaklardır. Eğer teklifimize sıcak bakıyorsanız iletisim@hamaratanne.com mail adresine cevap yazabilirsiniz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blog'umda en çok görmek istediğiniz konu