21 Nisan 2013 Pazar

URFA USULÜ ÇİĞ KÖFTE


ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER;
6ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR(esmer olanı tavsiye edilir)
350 GR ÇİĞ KÖFTELİK ET
(2defa çekilmiş yağı ve sinirleri alınmış)
HER ÇAY BARDAĞI İÇİN BİR YEMEK KAŞIĞI URFA BİBERİ İSOT
ORTA BOY SOĞAN
BEŞ ALTI DİŞ SARIMSAK
BİR YEMEK KAŞIĞI DOLU TEPELEME BİBER SALÇASI
"        "             "               "           "               DOMATES SALÇASI
TUZ KARABİBER KİMYON
TAZE SOĞAN VE MAYDONOZ




YAPILIŞI;
ÖNCE ÇİĞ KÖFTELİK ET İSOTUN YARISI VE KARA BİBERLE YOĞURULURUP DİNLENMEYE BIRAKILIR.



SONRA KÖFTE LEĞENİNDE İNCE BULGUR SOĞAN İSARMISAK,BİBER SALÇASI,İSOTUN KALAN YARISI BEŞ DAKİKA YOĞRULUR.


DOMATES SALÇASI VE TUZ EN SONA BIRAKILACAK ÇÜNKİ ÇİĞ KÖFTE HAMURUNUN MACUNLAŞMASINI ÖNLER KISIR GİBİ OLUR.


 DAHA SONRA ET İLAVE EDİLİP 5DAKİKA DAHA YOĞURULUR.TERCİHEN SOĞUK SU ALINARAK(HER İKİ ÇAY BARDAĞI BULGUR İÇİN BİR ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU ÖLÇÜ OLABİLİR)20 DAKİKA DAHA YOĞRULMAYA DEVAM EDİLİP SU AZAR AZAR İLAVE EDİLİR,BİRDEN DÖKÜLMEZ.HAMUR KURUDUKÇA DÖKÜLÜR



20DAKİKA YOĞRULDUKTAN SONRA KİMYON DOMATES SALÇASI TUZ KATILARAK ,HAMUR TOPARLANIR.


İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ VE TAZE SOĞAN KATILIP ELLER SUYA BATIRILARAK SIKILIR VE SERVİS YAPILIR.
BEKLETMEDEN YENMESİ TAVSİYE OLUNUR.

AFİYET ŞEKER OLSUN
YARASIN ŞİFA OLSUN

19 yorum:

  1. oh oh maşallah.
    pek bilmediğim yemediğim bişi ama güzel biliyorum.
    urfada yedim bi kereeee ve isotlu işteeee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEN ÇOK SSEVERİM
      ÖZELLİKLEDE GECE 12DEN SONRA AKLIMIZA GELİR NEDEN BİLİNMEZ
      TEŞEKKÜRLER YORUMUN İÇİN

      Sil
  2. Oyy oyyy oyyyy canısı ellerine sağlık süpersin öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÜLÜÜÜÜÜÜÜM BENDE SENİ ÖPERİM
      HAYIRLI GECELER

      Sil
  3. Afiyetle yenir :)
    eller sağolsun.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÜLÜÜÜÜÜÜÜÜÜM
      HAYIRLI GECELER
      KOCAMAN ÖPTÜM

      Sil
  4. Mımmm..olsada yesek..yaa çok severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE ÇOK SEVİYORUM
      HAYIRLI AKŞAMLAR CANIM

      Sil
  5. uff ne acıdır o öylee :)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVET BAYA ACIYDI AMA GÜZELDİ
      HAYRILI AKŞAMLAR

      Sil
  6. En sevdiğim şeylerdendir. Sen yanlız bu aralar aştın kendini. Zaten ben bir şey bilmem diyenden korkacaksın. :)) Eline sağlık bol limonlu, bol acılı ne güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM AMA BEN YİNEDE DAHA YOLUN ÇOK BAŞINDA OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
      EVET ACISI BOL OLUNCA GÜZEL OLUYOR
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  7. Ellerinize sağlık, lezzetli gözüküyor. :Öğrenci iken Antepli arkadaşım vardı, arkadaş yapar ben kenardan izlerdim.

    YanıtlaSil
  8. Yanına da nar ekşili sos.Müthiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YEMEDE YANINDA YAT:)
      HAYIRLI AKŞAMLAR CANIM

      Sil
  9. Of nasıl da severim lavaş ve naneyle ama :)))) öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NANE DENEMEDİM HİÇ
      DENEYEYİM BARİ
      HAYIRLI AKŞAMLAR MÜGECİM

      Sil
  10. Bunu etsiz yapsak nasıl olur ki ?

    YanıtlaSil

Blog'umda en çok görmek istediğiniz konu