2 Nisan 2013 Salı

SEYYAH USULÜ KUZU GÜVEÇ



TÜM HAMARATLIĞIM LA TAM GAZ İLERLİYORUM .KENDİ KENDİME SEN YEMEK BLOGU DEĞİLSİN BU KADAR HIRPALAMA KENDİNİ DESEMDE   ON GÜN SONRA RESMİ SEYYAH GEZİLERİM BAŞLAYACAĞI İÇİN MUTFAKTAN UZAK KALACAĞIM ,BENDE  ARADA Kİ AÇIĞI BÖYLE KAPATAYIM DEDİM.DÜN KİTABIMI YAKTIM BU GÜN KENDİMİ YAKTIM AMA YILMADIM DEVAM EDİYORUM.
ASLINA BAKARSANIZ GENÇLİĞİMDE MUTFAKTAN ÇOK BÜYÜK ZEVK ALIRDIM AMA EŞİMİN YEMEK SAATLERİ DENGESİZ OLDUĞU İÇİN UZUN ZAMANDIR MUTFAKTAN SOĞUMUŞTUM
BLOG İÇİMDE UYUYAN MUTFAK CANAVARINI UYANDIRMIŞ OLDU.BU BAĞLAMDA BLOG DÜNYASINA MİNNETTARIM:)

GEREKLİ MALZEMELER
  • 400 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 3  domates
  • 2 sivri biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardak su
  • 4küçük patlıcan

YAPILIŞI



Soğanın kabuklarını soyup küp doğrayın. Domatesleri ve sarı biberi de küp şeklinde doğrayın.(malesef sarı biberim olmadığı için kırmızı ile idare ettim)
Sarımsakların kabuklarını soyun. Eti yıkayıp suyunu süzdürün. Üzerine kekik serperek beklemeye alın. Güvecin içini zeytinyağı ile iyice yağlayın. Etleri güvercin tabanına yayın. Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biberleri yerleştirin.Onunda üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar


 En üste domatesleri ve sivri biberleri yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Son olarak 1 su bardağı su ilave edin. Güvecin üzerini alimünyüm folyo ile kapatıp ağır ateşte 40 dakika pişirin


İşte tam bu noktada işgüzarlığım tuttu.Folya değilde hamur yapayım dedim nedense aklımda böyle bir hikaye kalmış.Hiç üşenmedim hamur yaptım kapağı kapattım ,kendimden de o kadar eminim ki kimseye sorma gereği bile duymadım. 40 dakİka pişecek geçtim bilgisayarımın başına
Mutfağa tekrar gittiğim zaman düdüklü gibi tek yerinden fışlıyordu benim güveç.O arada benim mutfak işlerinden sorumlu bakan ilan ettiğim,bilirkişi komşumu aramak aklıma geldi nihayet dedim bu fışlıyor iyimi dir kötümü dür?
Gülmeye başladı ben geliyorum dedi
Geldi
Şimdi sen hiç üşenmeden hamurmu yaptın dedi
Evet dedim
Tekrar güldü,ama atladığın bir şey var sevgili komşum,hamur yaptığın zaman fırında pişirilir dedi
E komşum gülmekde haklı
Her neyse kapağını açtık nasıl mis gibi kokuyor anlatamam.
Öyle yada böyle benim güveç çok lezzetli oldu canlar
Ama siz folyoyla yapın,bu arada orjinal

 Sıcak servis yapın.

34 yorum:

  1. Ooy ablacim oluyor bazen olmaz mi uzme tatli canini tadi guzel olmus madem bi dahaki sefere folyo ile kapla veya firina at hamurlu olursa :)
    Sifa olsun sevgiler.

    Bu arada etkinlige devam edelim diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM TEŞEKKÜR EDERİM
      VALLA BEN ETKİNLİĞE VARIMDA KİMSEDEN SES SEDA ÇIKMADI YADA BENMİ GÖRMEDİM
      BEN HER HALÜKARDA YAPTIM
      HAYIRLI AKŞAMLAR Bİ TANEM

      Sil
  2. Görünüm ve sunum mükemmel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  3. Sunumu muhtesem... Cok lezzetli gorunuyor canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜÜR EDERİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR CANIM

      Sil
  4. günaydın seyyah hanım,
    bilgisarımı açtığımda ilk sayfada sizin güveci görünce blogunuza girip bakayım dedim.
    iyiki bakmışım sizden birşey öğrenmiş oldum güvecin hamurla kapatmak güzel fikirmiş ama fırında:)))
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bence siz iyi yapmışsınız:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
      GERÇEKTENDE ÇOK LEZZETLİ OLDU TAVSİYE EDERİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  5. Tatlım süpersin yemekler sayfana çok yakışıyor ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NE YAPSAM DERYA'CIM YOKSA YEMEK BLOGUMU OLSAM :)
      TEŞEKKÜR EDERİM SENİN BEĞENME3N BENİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  6. bu yemek tam benlik olmuş ooh miiis...
    ellerine sağlık ablam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM BEĞENMENE SEVİNDİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  7. Ohhh oh afiiyet olsun. Ellerine sağlık Seyyahım. Sofran dostlarınla dolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM NE GÜZEL DUA ETMİŞSİN ÖYLE
      ALLAH RAZI OLSUN
      AMİN DİYORUM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  8. Mmmmmm miss gibi olmuş canımm eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ELİF'im beğenmene sevindim
      hayırlı akşamlar

      Sil
  9. offf yirim ben bunu yirim yirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yİ TATLIM Yİ
      ÇOK GÜZEL OLMUŞTU
      GEL SANADA YAPAYIM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  10. Gülcüğüm ben taze ekmeğimi alıp geliyorum. Suyuna, patlıcana, bibere,domatese talibim arkadaşım.:) Etleri yemem.:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GEL GÜLÜM KEŞKE GEL
      BEN SANA ETSİZDE YAPARIM Bİ TANEM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  11. kuzu mu , güveç mi , ama yaa ben de istiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÜLÜM SEN GEL BEN SANA ÖZEL YAPARIM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  12. Seyyahım
    ister hamur ister folya hiiiç farketmez. Et olsun yeter. Ellerin dert görmesin canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NAZLIGÜL'ÜM ZATEN TADI MÜTHİŞ GÜZELDİ
      LAF ARAMIZDA GÜVEÇ TE KOMŞUNUN
      İLK İŞİM KENDİME GÜVEÇ ALMAK OLACAK
      HAYIRLI AKŞAMLAR Bİ TANEM

      Sil
  13. Ayy şimdi olsa süper olurdu.Görüntüsü çok güzel gerçekten insanın canı çekiyor :)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAĞOL BÜŞRA'CIM
      BEĞENMENE SEVİNDİM
      HAYIRLI AKŞAMLAR

      Sil
  14. hihi ilk paragraf çok hooş.
    :)
    hey maşallah güveç hep dışarda yerim valla.
    :)

    YanıtlaSil
  15. nerde kaldın deepsi ya
    gözlerim yolda kaldı
    hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  16. Canımmm Seyyahım beni eskilere götürdün rahmetli annem de hep güvecin ağzını hamurla kapatır bir de minicik bir delik açardı kürdanla tam hatırlayamıyorum ama belki de sivri uçlu bir delgeçti:))Tadı muhteşem olurdu.Ve ocakta pişirirdi annem.Canımmm ellerine sağlık olsun bu arada Can Deryama katılıyorum yemekler bloğuna çok yakışıyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Güveçte olduğu için ocakta da olur, tencere olsaydı olmazdı. Hamurlu falan bayağı emekli olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. ablam sen naptın yaaa çok güzel çok

    YanıtlaSil

Blog'umda en çok görmek istediğiniz konu